PUM-O prejel jubilejno priznanje župana Občine Ajdovščina

Župan Občine Ajdovščina, Tadej Beočanin, nam je v ponedeljek, 30. 11. 2020, ob 20-letnici uspešnega delovanja programa Projektno učenje mlajših odraslih oz. PUM-O izročil občinsko priznanje. Tako mentorice programa – Maja Lemut, Martina Bratina in Nina Brecelj – kot vse zaposlene na Ljudski univerzi Ajdovščina, ki neformalni program za mlade izvaja, smo se priznanja zelo razveselile. Vesele in počaščene smo, da tudi lokalno okolje prepoznava in se zaveda pomembnosti programa PUM-O za mlade, ki se znajdejo na razpotju.

 

IMG_1722

Program Projektno učenje mlajših odraslih ali na kratko PUM-O že 20 let mladim, starim med 15 in 26 let in niso zaposleni, vliva voljo in pogum, da iz sebe potegnejo res najboljšo različico sebe, da premagajo tiste ovire in težave, ki so se nenadoma pojavile na njihovi izobraževalni, zaposlitveni in osebnostni poti ali na njihovi poti vztrajajo že dlje časa in se s tem ne znajo ali ne zmorejo spopasti.

Kdo je PUM-O? PUM-Ovci so mladi ljudje, ki ne želijo ostati in obstati v trenutni, najpogosteje neprijetni situaciji, ampak si želijo naprej in razviti tiste talente, potenciale in kompetence, ki jim bodo v življenju na vseh področjih – osebnem in socialnem, izobraževalnem in zaposlitvenem – koristili in ponudili, da živijo kakovostno in uspešno.

Tri strokovno usposobljene mentorice do vsakega mladega pristopimo individualno in celostno. Na tak način spoznamo njihove šibke in močne točke, na katerih lahko ob naši podpori in pomoči posameznik dela in gradi. Preko skupinskega dela pa mladi razvijajo za življenje še kako pomembne komunikacijske in socialne kompetence, saj program temelji na odkritih, spoštljivih in zaupanja vrednih odnosih.

 

IMG_1729

 

V 20-ih letih smo že več kot 1000 mladim pomagali pri zaključevanju ali nadaljevanju šolanja, iskanju poklicnih zanimanj in vključevanju na trg dela. V tem času se je stkalo veliko neprecenljivih prijateljstev, razvilo nešteto talentov in potencialov, naredilo številne spremembe, ki so osmislile življenjske zgodbe mladih, predvsem pa doživelo čudovite trenutke, ki bodo ostali trajno zapisani v spominu.

 

mentorice skupaj

SKupna

 

Letošnje leto pa je popolnoma nepričakovano in nenadno naš program postavilo pred resen izziv, ko smo se iz naših skupnih prostorov, prepletenih z domačnostjo in s številnimi medosebnimi stiki, morali preseliti na daljavo v virtualni svet. A lahko rečemo, da 22 mladih, ki danes obiskuje program PUM-O na daljavo, nam da vedeti, smo se z izzivom uspešno spopadli. Mladim namreč z enako strokovnostjo, kakovostjo in odgovornostjo kot prej pomagamo in jim nudimo podporo, da uspešno premagajo svoje ovire in izzive na različnih življenjskih področjih - izobraževalnem, zaposlitvenem, pa tudi osebnostnem.

Če tudi ti potrebuješ pomoč pri iskanju zaposlitve, pomoč pri učenju, si želiš kaj novega naučiti, mogoče razrešiti svoje osebne ovire in težave ali si želiš le družiti z nami, pa čeprav virtualno, nas pokliči na 051 419 119 ali nam piši na pum-o@lu-ajdovscina.si. Naše virtualne dogodivščine pa lahko spremljaš na FB preko našega profila PUM-O Ajdovščina.

Pridruži se nam. Zelo te bomo veseli.

Mentorice programa PUM-O Ajdovščina