Uživajte v svojem balkonskem vrtičku

V okviru projekta Spodbujanje samooskrbe z balkonskim vrtičkarstvom bodo marca in aprila izvedena izobraževanja, na katerih boste dobili koristne informacije o tem, kako zasnovati in urejati mini vrtiček na balkonu ali na dvorišču urbanega naselja.

Z ustrezno zasnovo balkonskega vrtička lahko na svojem balkonu ali mestnem dvorišču vse leto pridelujemo kvalitetno zelenjavo in začimbe.

Balkonsko vrtičkarstvo je vedno bolj aktualno, saj hkrati ozlenimo svoje bivalno kolje in pridelamo nekaj lastne zelenjave in začimb. Tak vrtiček nam je v veselje, malo se razmigamo, uživamo zelenjavo z domačega vrta in prispevamo k boljšemu ozračju našega bivalnega okolja. V pomladanskem času lahko v svoj balkonski vrtiček posejemo ali posadimo raznovrstno zelenjavo. Dobro je, da vemo, katere rastline v takih razmerah dobro uspevajo, kaj posaditi skupaj in kaj ne, kako se boriti proti škodljivcem …

Vse to boste izvedeli na predavanjih, ki so namenjena tako tistim, ki ste že oblikovali svoj balkonski vrtiček, kot tistim, ki to še nameravate storiti. Predavanja so za udeležence brezplačna, potrebna pa je predhodna prijava.

Več informacij dobite na spletni strani Ljudske univerze Ajdovščina ali na anka.zajc@lu-ajdovscina.si, telefon 05 366 47 52.

 

Izdelek brez naslova (28)

 

Projekt je bil  izbran na 5. javnem pozivu LAS Vipavska dolina in ga sofinancira Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

LOGO