Kulinarične specialitete iz mesa drobnice

V aprilu in maju organiziramo kulinarične delavnice posebej za gostince in posebej za vse ostale, ki bi v svoji domačni kuhinji želeli pripraviti slastne jedi iz mesa drobnice (jagnje, kozliček).

Meso drobnice je vedno bolj prepoznano kot zdravo in zaradi tega tudi prisotno v sodobnih kulinaričnih trendih. V našem okolju je poraba tega mesa majhna, predvsem zaradi nepoznavanja ali slabih izkušenj (neustrezna kvaliteta mesa ali neustrezna priprava). Lokalni rejci drobnice danes ponujajo odlično jagnjetino in meso kozličkov. S pravilno pripravo lahko tudi na vaši domači mizi ponudite vrhunske jedi.

Kulinarične specialitete iz drobnice

Na kulinaričnih delavnicah boste izvedeli vse o vrstah mesa drobnice, njegovih lastnostih, shranjevanju in pripravi ter seveda o obdelavi mesa drobnice do slastne jedi, s katero boste razveselili svojo družino in prijatelje.

Za udeležbo na kulinaričnih delavnicah je potrebna predhodna prijava.

Več informacij dobite na spletni strani Ljudske univerze Ajdovščina ali na anka.zajc@lu-ajdovscina.si, telefon 05 366 47 52.

 

Projekt je bil  izbran na 5. javnem pozivu LAS Vipavska dolina in ga sofinancira Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj

 

LOGO