Poletni tečaji slovenskega jezika za tujce/ jesenski izpiti na ravni A1 in A2-B1

laptop-3087585_1920

 

Ljudska univerza Ajdovščina ponuja učenje slovenščine za tujce iz različnih držav, na različne načine. Za odrasle nudimo celoletno brezplačno samostojno učenje v Središču za samostojno učenje. Med plačljive oblike sodijo individualne inštrukcije po dogovoru, daljši skupinski tečaji in krajše priprave na izpite iz slovenščine. Učenje na daljavo je pritegnilo celo tujce iz Indije in Portugalske. Povpraševanje po tečajih oz. znanju slovenščine je v našem okolju vedno večje, tako za namen boljšega vsakdanjega življenja kot za delo in druge uradne namene.

Vsak posameznik ima drugačne potrebe, zato bomo v Ajdovščini in v Novi Gorici, v drugi polovici avgusta, pričeli s tečaji slovenščine v treh stopnjah, od 60 do 120 in 180 ur. Lahko se odločite za vse tri stopnje ali le eno, dve izmed njih. Nezaposlene kandidate bo napotil tudi Zavoda RS za zaposlovanje. Skozi igro vlog in aktivno rabo jezika tečajniki pridobijo praktične izkušnje in samozavest pri nastopanju v slovenščini. Vsebine zajemajo aktualne družbene teme, kulturo, naravo, okolje itd.. V sodelovanju s Centrom za slovenščino kot drugi in tuji jezik (FF Univerze v Ljubljani) bomo v septembru, oktobru in novembru 2021 izvedli izpite različnih stopenj.

Več informacij dobite na spletni strani Ljudske univerze Ajdovščina ali na helena.furlan@lu-ajdovscina.si ali na telefon 051 439 717.