Imajo konkretno vizijo in cilje; 92 pridelovalcev zelišč

20. 9. 2021 - Poklic zeliščarja pridelovalca je v Sloveniji še vedno novost. Na Ljudski univerzi Ajdovščina jih usposabljamo od leta 2013.

image000000

Za izvedene programe smo dobili pohvale udeležencev, za postopke NPK pa pohvale članov komisij in predstavnika Državnega izpitnega centra iz Ljubljane. Certifikat je doslej pri nas pridobilo kar nekaj (samo)zaposlenih in brezposelnih oseb iz različnih krajev Slovenije. 

Z veseljem povemo, da imamo od septembra še 12 novih pridelovalcev zelišč in nam skupno 92 podeljenih certifikatov pomeni lep dosežek.

Iskrene čestitke vsem!

 

certifikat

Tokratna skupina, ki je bila 100% uspešna, je znanje potrdila pred tričlansko strokovno komisijo v sestavi: dr. Janko Rode, zeliščarka Mirjana Grilc in Štefanija Kos Zidar, spec. man., dipl. ing. agr. in hort. Pri udeležencih je komisija med drugim opazila, da imajo še bolj konkretne vizije in cilje na področju pridelave ter predelave različnih zelišč kot njihovi predhodniki.

Organizatorji vas vabimo - preberite si tudi vi več o programu na 

NPK ZELIŠČAR PRIDELOVALEC / ZELIŠČARKA PRIDELOVALKA ali nas na vprašajte kar vas zanima. Informativne prijave za skupino MAREC – JUNIJ 2022 že zbiramo. Pričakujemo, da bomo na Ljudski univerzi Ajdovščina drugo leto potrdili tudi stotega pridelovalca zelišč.

 

Helena Furlan

Ljudska univerza Ajdovščina